Döden och Gävle.

Vi har myst hemma idag, är helt slut. Ögonen svider av trötthet.
Vi har haft djupa diskusioner hemma idag. Mitt lilla troll tänker så mycket..

-Mamma, morfar har sagt att jag ska dö.
-VAA?
-Nej jag skojade bara.
-Va?
-Ljög jag nu?
-Jo om morfar inte har sagt så.
-Hur långt är det till Gävle?
-Till Gävle??
-Ja?
-Hmm man måste åka tåg, vi har ju åkt dit, moster bor ju där.
-Man hamnar nere i Gävlen om man ljuger.
-VA?
-Ja, det har Nellie sagt, att man åker ner till Gävle om man ljuger. Är det långt ner?
-Men älskade hjärtat. Man hamnar inte hos djävulen om man ljuger. Du ska inte åka dit.
-Har moster ljugit mycket eftersom hon bor där?

och så fortsatte vi.. i en timme...

Nu ska jag sova.
Kram kram

Åh käre värld!

Vi missade svininfluensa spruta... jag känner mig helt livrädd just nu. Känner mig som världens sämsta morsa men vi hann bara inte, inget klaffade eller vad i tid. Och vi sprang....och sprang... ändå kom vi 30 minuter försent, telefonnumret jag hade var upptaget konstant. Och när vi kom fram fick vi inte nån spruta=(

Och nu smittas vi av svinis och blir jättesjuka hej då världen, Mamma och Pappa, mina bröder och min syster, alla våra barn och alla andra. Farväl.

Asså va fan gör vi?? Måste jag vänta med hennes spruta nu tills när dom börjar vaccinera allmänheten. Då kommer hon vara den enda som inte har vaccinerat sig på dagis.... Jag känner mig liksom jävligt deppad över det här just nu...

Men sen vet man ju inte ens om man ska ta den, känns lite beigt att studierna inte är klara än... Jag låtsas tyst i mitt huvud att vaccinet inte är bra för människor men att ingen upptäckt det än. Och då blir alla andra sjuka utom vi. Men sen tar förnuftet överhand och får mig att inse att hon faktiskt kan bli smittad.. och det vill jag ju inte..

Ha en trevlig kväll!!

Tack Tv4!

Jag har en 4-åring hemma som svänger sig med vokabulär som Apajävel.

Hon sitter inne på sitt rum i godan ro och leker med sin lilla docka. Sen börjar hon sjunga och mitt i sången hör jag Apajävel.. jag tittar in och frågar vad det är hon säger då svarar hon:
-Samma som dom på tv.. Apajävel.

Jag: -Men så får du absolut inte säga!!
Hon: - Ja vet det mamma, men ja sa det inte, sången går så.
Jag: - Ja men jaha dåär det okej....


Eller så sa jag kanske inte precis men det hade vart kul om jag gjort det.

Åh hej åh håå..

Fy bövelens vad jag blivit tantig... Jag vågar inte åka finlandsbåt, jag hälsar på väninnor i deras kolonilotter (?), och jag klagar på ungdomen.... Jag ber uppriktigt sagt om ursäkt om detta. Det var ett bedrövligt wake-up call att läsa sin egen blogg. Nu ska jag gå och skämmas... hej då.

Finlandsbåt..

Jag och ett par vänner till mig har bokat in oss på Cinderella på fredag. Jag har aldrig åkt finlandsbåt, eller jo en gång när jag var liten och jag och min bror följde med min mamma till en designmässa i helsingfors. Men den resan märkte man inte av så  mycket. Jag och Gustav tog ut oss redan från start genom att bada 3 timmar i sträck för att sen springa i ytterligare 2 h,så efter maten var det tack och godnatt för oss. Men iallafall..

Jag har till mitt stora förtret tittat på ett avsnitt av färjan.. och nu vill jag inte åka längre. Jag känner mig rädd och osäker, det ser ju inte roligt ut, bara jobbigt.

Jag får minnen från Tullakrokfestivalen i Ängelholm, vi skulle dit och se Bob Hund. På vägen i till festivalområdet mötte vi ungefär samma gäng som man ser på tv:n. Folk hade badat i ån, lerkrig hade brutit ut och, tack gode gud, avslutats innan vi kom, men varenda hörna var indränkt i gegga. Vi visade med darrande händer våra falskleg och gick in. Där möttes vi av en krigzon. Folk sov, folk kissade, folk hånglade och folk söp. Och vi stod där med stora ögon och tyckte det såg jättekul ut. Vi kom hem 2 dagar senare.. och sov i två dagar till. Men då var det liksom kul.

Nu känns det inte kul längre, är det så som dom framställer det i TV? Jag känner mig som en old lady, jag ska nagla mig fast en enarmad bandit och hoppas på storkovan. Sen ska jag ha flytväst och pepparspray i väskan.

Hej då!
Häls Millan

10 bra saker med att vara mamma..

1. Man är ursäktad i alla situationer om man har fläckar på kläderna (läs snor, spya, mat m.m)

2. Man får rutiner i livet som jag själv tror att åtminstonde jag mår bra av. 

3.  Man kan skylla väldigt mycket på sina barn inför andra, "Nej det går inte ikväll, Pelle är lite krasslig", "Ja jag vet att det är stökigt, Mia är hopplös" osv.

4.  Det finns inget mysigare än kvällsmys med barn. Bara sitta och okynnesgosa.

5.  Ingen blir sur om man tar lite extra lång tid på sig att göra saker när barnen är med.

6.  Man får leka hej vilt utan att behöva skämmas. Gunga, klättra och bygga i sandlådan.

7.  Man har fri tillgång till Lego.

8.  Man har lördagsgodis hemma och behöver inte känna sig som ett fetto för att man handlar till sig själv.

9.  Man är enormt älskad och behövd.

10. Det finns ingen annan kärlek som slår den man känner för sitt eget barn.

Vi diskuterade fördelar med att bli mamma tidigt, jag fick barn när jag var 22 år, min kompis är 31 och barnfri. Hon frågade om jag inte kände att jag missat massa. Jag har ju inte missat nåt däremot fått nåt som klår alla festkvällar och backpack-resor med hästlängder. En liten prinsessa nämligen..

Nu ska vi ta ett varmt bad efter att ha hängt utomhus sen i förmiddags. Sen ska vi äta bullar och laga mat.

Hej då!


Häls. Millan

Veckan som försvann...

Om my god asså (om man utrycker sig med såna uttryck är chansen stor att min blogg inom kort blir sveriges största).. Veckan gick på tok för fort, hann knappt vakna och sen var det lördag igen. Så min blogg har inte vart med på To do listan. Men nu känner jag att det är dags. Efter en veckas radiotystnad.

Första visningen på lägenheten i Torsdags, känns skönt att det är igång nu. Jag och dottra sitter och äter frukost, eller mest jag, min dotter sitter inne på toaletten och deklarerar sina prestationer just nu.. så den där jättehungern försvann för en liten stund sen.

I veckan hittade jag det här:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article5929204.ab
Jag tycker det är roligt..jätteroligt. Tänk själva, en hel by med tusentals lesbiska skogshuggare som vill ha sex... i Chako Paul City.. Blonda amasoner som vaktar porten. Jag ser framför mig monstruösa jättekvinnor i blont hår iklädda tygstycken som sitter ihop med lite läderremmar, och en dolk i skärp, Jesussandaler och såna där metallskydd på benen..  Visst finns det en tv-serie som gick för 10-15 år sen om en amazon-kvinna va? Kommer inte alls ihåg vad den heter..

Helt okej väder idag så vi ska muffla på oss massa kläder. Vi har blivit bortbjudna till min väninnas kolonilott i Vinterviken på "sista fikan"-fikan som hon kallar det. Hemskt va? Det känns liksom inte lustfyllt som det brukar när vi åker dit.. 
När hon skrev i messet: Klä på er och kom till mitt slott i vinterviken på en "sista fikan"-fikan, fick jag kalla kårar och såg framför mig en liten blek kvinna som ligger i ett stort kallt slott och tynar bort i sin ensamhet.. Alldeles tunn och slapp i hyn. Också dricker hon kaffet med darriga händer och ler lite lamt och hoppas att ingen ser hur ont hon har, hon tittar ut över sin slottsträdgård och tittar mig i ögonen och säger: - En dag ska allt det här bli ditt, den dagen kommer komma snart, mycket snart. Och jag vill att du regerar detta land med samma kärlek som jag. Gör du det skall allt gå din väg.
Och sen kommer en tjänare och leder henne till hennes säng och hon somnar in. Den sista fikan-fikan är över...

Ungefär så känns det när jag läser messet..men jag vet ju att hon bara menar att det är sista fikan för i år.. inge mer dramatiskt än så...så med lite besvikelse i kroppen skall vi nu bege oss ut, inte för att hon inte dör utan för att jag inte fått nåt slott.


Have a good day!
//Millan

Jag saknar ord....

Okej, jag har kollat in lite andra bloggar, gick in på bloggportalen för att se vilka som var de mest lästa och blir fan bedrövad.
Hon som leder ligan är en en liten tjej som heter Kenza:
Hon skriver saker som "Good morgning bitches." Hon har ett klädmärke som heter Jofama by Kenza. Hon använder meningar som Eh ok typ iallafall...

Nr två i bloggportalens topplista är en tjej som heter Desiree Nilsson, har uppenbarlig brist vett och skriver sämre än min 4-åring. I headern ligger hon med sitt lite för blonda  hår och håller i en Louis Vuitton-väska. Och igår bad hon alla läsare att inte glömma:" Dricka mycket, för det ska hon". Hon är 15 år. Hon skriver också att hon är 1.70 cm lång, citat "jag är ganska lång dåra" och att hennes mål är att väga 42 kilo. Varför är det ingen som kontaktat socialen?  

Jag vill inte ens fortsätta ner i listan, jag blir rädd av tanken på vad dessa bloggar står för. Innehålllet, bilderna, moralen och bristen på ansvarfulla vuxna i deras liv. Va fan hände liksom? Hur kan dessa vara de mest intressanta för andra människor att läsa? Det finns ju knappt läsabara meningar....

Ha en bra dag.
häls. Millan

God Morgon.

Hello you, jag har haft fullt upp hela veckan, och när vi inte haft fullt upp har jag varit dödstrött.

Under veckan stod det klart att Barack Obama är tilldelad Nobels Fredspris, när jag först hörde det på radion vart jag.. vet inte hur man ska förklara.. jo förbluffad vart jag. Vill att han ska ha nån fin utmärkelse för allt hopp han gett människor och för hans mål, men han har väl idagsläget kanske inte uppnåt så mycket. Har lustläst och försökt hitta en godtycklig motivering till varför Barack Obama fick Nobels Fredspris. Har hittat två stycken som jag kan tycka är försvarbara:

- Kommittén lägger särskild vikt vid Obamas vision och hårda arbete för en värld utan kärnvapen.
HEJA HEJA om det går att ordna, däremot är det fortfarande en vision.

- Sen är det "väldigt sällsynt att en person i samma utsträckning som Obama har fångat världens uppmärksamhet och skapat sådant hopp om en bättre framtid".
Jag gillar det med, för det är sant. Han har lyckats med det, mer än nån annan under min livstid.

Nobels fredspris delas ut till dem "som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser".

Och när jag läser det känns allt lite lite bättre, jag försöker verkligen övertala mig själv att det är inga konstigheter alls.. för att citera Färjan-Håkan i samma inlägg som nobelkommitén.

Over and Out
//M


RSS 2.0